مصرف خیارسبز و 10 فایده آن
    
تعداد بازدید: 2056
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1400/11/13

خیار، آسان رشد می‌کند ودراندازه‌ها،اشکال و رنگ‌های مختلف و در سراسر جهان کشت می‌شود و با توجه به عطر و طعم آن عمدتا خام خورده می‌شود

 

مصرف خیارسبز و 10 فایده آن

 

خیار، بسیار آسان رشد می‌کند و در اندازه‌ها، اشکال و رنگ‌های مختلف و در سراسر جهان کشت می‌شود و با توجه به عطر و طعم آن عمدتا خام خورده می‌شود یا در سالاد یا ساندویچ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مصرف مقدار کمی خیار در روز برای داشتن یک زندگی سالم بسیار مفید است.

خیار یکی از قدیمی‌ترین محصولات زراعی است که دانشمندان بر این باورند که از شبه قاره هند سرچشمه گرفته شده است. خیار از لحاظ گیاه شناسی متعلق به خانواده خربزه (از جمله هندوانه و طالبی) و کدو تنبل (از جمله کدو تابستان، کدو در فصل زمستان، کدو و کدو حلوایی) است.

 

این گیاه اساسا یک گیاه خزنده و متعلق به خانواده Cucurbitaceous است که معمولا به دو نوع تقسیم می‌شود: «خیار برش» که برای مصرف تازه تولید می‌شود و «خیار ترشی» که در پردازش نهایی به ترشی تولید می‌شود. خیار برش معمولا بزرگتر بوده و پوست ضخیم‌تر، در حالی که خیار ترشی معمولا کوچکتر است و پوست نازک‌تری دارد.

 

این گیاه بسیار آسان رشد می‌کند و در اندازه‌ها، اشکال و رنگ‌های مختلف و در سراسر جهان کشت می‌شود و با توجه به عطر و طعم آن عمدتا خام خورده می‌شود یا در سالاد یا ساندویچ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

از جمله فواید شگفت انگیز خیار برای پوست، مو و سلامتی، می‌توان به موارد ذیل توجه کرد:

 

۱- مبارزه با یبوست: مقدار کالری در خیار بسیار کم است و شامل فقط ۱۵ گرم کالری در هر ۱۰۰ گرم می‌شود. هیچ چربی اشباع یا کلسترول در آن وجود ندارد و مصرف روزانه خیار را می‌توان به عنوان یک درمان برای یبوست مزمن در نظر گرفت.

 

۲- فیبر بالا: پوست خیار منبع بسیار خوبی برای فیبر در رژیم غذایی است. این امر به کاهش یبوست و سوء‌هاضمه و جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با ترکیبات سمی در معده کمک می‌کند.

 

۳- سلامت مثانه و کلیه‌ها: مقدار آب در خیار از طریق افزایش ادرار به عملکرد کلیه. کمک می‌کند. مصرف منظم خیار همچنین سنگ کلیه را در طول زمان حل می‌کند.

 

۴- کمک به هضم غذا: مشکلات گوارشی مانند سوزش سر دل، اسیدیته، التهاب معده و حتی زخم می‌تواند با مصرف روزانه خیار یا آب خیار درمان شود. خیار حاوی آنزیمی به نام Erepsin است که در هضم پروتئین کمک می‌کند.

 

۵- مبارزه با کرم‌های روده‌ای: علاوه بر خیار و آب آن، دانه‌های آن نیز بسیار مفید هستند. دانه خیار به عنوان یک درمان طبیعی برای از بین بردن کرم از روده در نظر گرفته می‌شود. دانه خواص ضد التهابی نیز دارد و در درمان ورم از غشاء مخاطی بینی و گلو موثر است.

 

۶- وجود پتاسیم: خیار یکی از بهترین منابع پتاسیم و شامل ۱۴۷ میلی گرم پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم است. این الکترولیت با به حداقل رساندن اثرات سدیم سطح فشار خون را در بدن کاهش می‌دهد و باعث کاهش ضربان قلب می‌شود.

 

۷- آنتی اکسیدان زیاد: خیار حاوی مقدار خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند کاروتن B، A-کاروتن، ZEA-xanthin و لوتئین است این ترکیبات علیه رادیکال‌های آزاد منجر به پیری و بیماری‌های دیگر مربوط به سن عمل می‌کنند.

 

۸- کاهش التهاب: عصاره خیار تازه نیز به منظور کاهش التهاب ناخواسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. این وظیفه توسط فعالیت آنزیم‌های التهابی مانند سایکلو-oxyenase و با جلوگیری از تولید اکسید‌های نیتریک که منجر به التهاب بیش از حد می‌شود، صورت می‌گیرد.

۹- سودمند برای بیماران دیابتی: عصاره خیار حاوی هورمونی است که لوزالمعده برای تولید انسولین از آن استفاده می‌کند و برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. مس در خیار همچنین به تولید سلول‌های سالم خون و بهبود گردش خون در بدن کمک می‌کند.

 

۱۰- ضد سرطان: خیار شامل lariciresinol، pinoresinol secoisolariciresinol، ۳ lignans است و به کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان پستان، سرطان روده بزرگ، سرطان تخمدان، سرطان رحم و سرطان پروستات کمک می‌کند.

 

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.